Island.

Torsdag 
25 Maj 2017 

Hejsan. Det var ett tag sedan. Jag har behövt lite tid. Och jag har behövt rensa lite i mitt liv. Som alltid, med jämna mellanrum. Har faktiskt inte direkt saknat att skriva här heller. Vissa av er som läser är människor som jag inte ger mycket för ändå. Vissa andra av er är alltid med mig oavsett, ute i verkligheten, på riktigt. Jag har varit upptagen med något som är helt fantastiskt; livet! Jag känner mig glad och tacksam över de steg jag har tagit hittills det här året. Jag har dragit på mig min powerdress, och undanröjer löpande allt som inte har i mitt liv att göra. Det är en fantastisk känsla! Och sen låter jag allting forma sig efterhand. Jag låter saker, händelser, situationer och människor flyta fritt, tillsammans med mig, in och ut i mitt liv, i min medvetenhet och i hela min mänskliga upplevelse här på planeten jorden. Det är underbart. Här får man ta mig med allt mitt flum. Om man vill. Eller helt enkelt skita i det. Det är just precis så enkelt. Tänker aldrig låtsas vara något som inte är mitt sanna jag. 

Jag sitter på en buss, lyssnar på Sigur Rós och blickar ut över vidsträckta lavafält. Borta vid horisonten skymtar jag ett berg med snötäckt topp. Inuti det berget bubblar het lava. Eller, eld, i flytande form. Det är en vulkan. En av många här. Jag är på Island. En av få platser på den här planeten där de fyra elementen (jord, luft, vatten och eld) är lite extra kraftfulla, och möts på ett sätt som är out of this world! Det är magiskt här, på så många vis. Det är världens tredje blåsigaste plats. Undrar om inte Helsingborg kniper förstaplatsen? Här finns berg, och aktiva vulkaner som sprutar ut eld och lava, som sedan bildar ny landmassa, där helt nytt liv växer upp, för allra första gången. Den yngsta biten land på den här planeten ligger just här; Isländska ön Surtsey, som plötsligt en dag bara bubblade upp ur havet. Är inte det magi om något? Is möter eld, extrem kyla möter extrem värme. Vatten möter luft, när aktiva gejsrar får utbrott och slungar upp enorma kaskader av hett vatten ur sina hålor i marken, rakt upp i luften. 
I vattnet som omger den här ön simmar det valar. Jag hade turen att få skåda tre olika arter på en båttur häromdagen. Det var en mäktig upplevelse! Och vilken planet det här är! En annan tanke som slår mig, är att jag har upplevt vissa naturfenomen här, som även dinosaurierna fick uppleva på sin tid. Rätt fräckt. Utöver det jag redan har berättat om, har jag även ridit på islandshäst genom det karga men ack så vackra lavalandskapet, och badat i varma källor. Det enda ordet som kan sammanfatta hur jag känner nu när jag har påbörjat min hemresa, är TACKSAMHET. Jag kommer återvända till Island. Men just nu är jag färdig för den här gången, och längtar hem till kärlek, vänner, familj, mitt hem, mina djur och min salong. Until next time. ❤️